Kalender

Håll dig uppdaterad om kommande kurser och händelser hos oss. Följ denna länk till vår Facebooksida eller spana in lokalt på visitdalarna.se

29-31 oktober

Den befriande rösten

Under kursen kommer du att komma närmre till din ursprungliga röst; finna den röst som är mest sann för dig just där och då!

Med allt större enkelhet och glädje kommer du att kunna plocka fram den röst som är din.

- - -

ur INNEHÅLLET:

Röst-befriande övningar och sessioner

Andnings-befriande övningar

Kreativitets-befriande sessioner

Sångbad och Lekfullhet

- - - -

AVGIFT: 1600 kr

ANMÄLAN till: theliberatedvoice@gmail.com

____________________________

Kursledare Kefas Berlin

frågor om kursen:

theliberatedvoice@gmail.com


30-31 oktober

Clown workshop

Under två heldagar kommer vi tillsammans att testa på lekar och övningar som lockar fram din inre clown, inspirerat av clownpedagogen Mario Gonzalez metoder som kommer från Commedia dell’arten.

Du kommer att få testa på några enkla och konkreta verktyg för scennärvaro, samspel och improvisation där du duger precis som du är, hur svårt det än är att acceptera Utifrån detta jobbar vi fram var och ens clownfigur och låter de möta varandra och publiken i olika improvisationsformer.

Inga förkunskaper krävs, men ett visst mod och en villighet att stå inför andra på en scen behövs.

Ledare clownpedagogen Andréa Arlid. Andréa är verksam som clown, skådespelare och pedagog och har studerat clownteknik för olika pedagoger till och från under de senaste 7-8 åren.

Samarrangemang med NBV Kostnad 1000 kr . Anmälan senast den 11/10 via följande länk https://www.nbv.se/regioner/mitt/arrangemang-och-studiecirklar/workshop-prova-pa-clown/?fbclid=IwAR2MxUMC0eLW6hdSZw6ClCmiHdOnnqaN2x3tHQxCh5GXIVBR4cr697Z7UCc

5 november kl 15-17 Kreativt café

Höstens kreativa verkstad för barn och vuxna på Fridhem i Stjärnsund

Välkommen att skapa, umgås och mysa på höstlovet. Välj mellan olika stationer:

Tovning, Påta band, Färgtryck

Lera, Målning, Prova på konstterapi

Café & kaka

Entré: 150:- vuxen, 75:- barn

Ingen anmälan krävs.

Materialet & inspiration ingår i priset

Arrangörer:

Måla Må Bra – Eli Ronovska

Wynja hantverk- Linda Goding


6 november kl 18.00 Konsert med Rasmus Blomqvist

Det är en stor glädje att få ta fram gitarren och ta vid där corona satte käppar i hjulen för många av oss musikanter och ge en konsert i vackra Stjärnsund. Med mig har jag Therese Leopoldsson som med sin stämsång kan värma månget höstfruset hjärta. Vi kommer att framföra ett urval av låtar bl.a. från Columbia Road, ett album som jag olägligt nog släppte förra året, kanske några låtar från den förra skivan och säkerligen några bluegrass-klassiker. Kanske läsa en dikt eller två i allhelgona-anda.

Kaffe, te och smörgåsar kommer att finnas till överkomligt pris. Fri entré. Valfri donation.

Varmt välkomna!

Arrangeras av NBV och Fridhems Kursgård


12-14 november Vildkvinnan retreat. Fullbokad

Vildkvinnans Väg - en skola och mötesplats för kvinnor som vill utforska och fördjupa relationen med sin vilda natur.

Nu bjuder vi in återigen till denna mycket uppskattad vildkvinnohelg i november på Fridhems kursgård i Stjärnsund – en kurshelg som varit fullbokad 3 år i rad!

Vår mytologiska vägvisare för den här helgen är sagan om Skelettkvinnan, en helande och kraftfull saga om att hämta hem Vildkvinnans förlorade ben från havets djup för att bli hela i vår sanna, ursprungliga natur.

Denna helg är upplagd som en resa in i dig själv, ner i jorden, hem till det vilda samt till kraften av gemenskapen i en kvinnocirkel – vår egen vargflock! Allt för att du skall stå stadig och fri som kvinna i din sanna natur.

Anmälan sker via mejl till sagoheim@gmail.com

15-19 december Permakultur
designkurs fortsättning

Permakultur är en verktygslåda av lösningar för att leva på ett sätt som värnar om jordens ekosystem, människans livskvalitet och om en rättvis fördelning av resurser. Kursen går igenom permakulturens teori och filosofi och hur de kan användas i praktiken för hållbar omställning. Ettårig kurs som drivs av Färnebo Folkhögskola. Ansök nu https://farnebo.se/kurser/permakulturdesign/

1-9 januari

Tai Chi

Tai chi enligt Jaques Dropseys pedagogik. Kursen leds av Knud Jörgen Holck från Norge

Han är en erfaren och uppskattad T`ai chi-lärare som har tränat med Jacques Dropsy från 1976 till 2000. Han har undervisat i t`ai chi i 25 år, och på Fridhem sedan 2000. I hans grupp i Oslo är de flesta av deltagarna fysioterapeuter.

Maila Ulla Kleberg centrovita@hotmail.com för info


21-23 januari Vagusnerven

med Marie Bergman och Fredrik Swahn

ALLT FINNS I RÖSTEN

LÄR KÄNNA DIN VAGUSNERV

M A R I E B E R G M A N & F R E D R I K S W A H N P R E S E N T E R A R :

Vill du lära dig olika enkla redskap o resurser för att stödja Vagusnervens goda inflytande på vårt mående, skapande, utveckling, vår kontakt och lust till livet?

Biljetter & info: www.nortic.se - mail@fredrikswahn.se

21-25 mars Fortsättning Skogsträdgårds odling i praktiken

En skogsträdgård är ett ätbart ekosystem som ger frukt, bär, nötter och grönsaker. Den skapas med de naturliga ekosystemens stabilitet och produktionsförmåga som förebild. Att anlägga en skogsträdgård innebär en aktiv insats för den biologiska mångfalden, har ett positivt klimatavtryck, minskar importberoendet av livsmedel och skapar en fördjupad relation mellan odlaren och de lokala ekosystemen. Distanskursen Skogsträdgårdsodling i praktiken anordnas i samarbete med Permakultur Stjärnsund. Kursen är ett-årig och drivs genom Färnebo Folkhögskola.