Välkommen!

Välkommen till Fridhems kursgård & Vandrarhem.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

På fridhem bedrivs kursgård och vandrarhem men här kan du även besöka galleriet, cafeet och lokala event. För att se vad som är på gång just nu se vår kalender.

Kursgård

Fridhem är en kursgård belägen i södra dalarna 2,5 timmars resväg från Stockholm. Runt omkring oss finns flertalet sjöar och promenadstråk, och bakom huset hittar du våran mångfalds trädgård.

Huset har två kurssalar du som kursledare kan välja mellan. I dessa har du fri tillgång till yogamattor, meditationskuddar, madrasser, filtar och ljudsystem, behöver du något utöver det så meddela oss. På nedervåningen finns en mysig matsal med öppen eld, vi erbjuder möjlighet att hyra in en av våra fantastiska kockar som erbjuder mumsig vegetarisk kost. Sommartid finns även ett utekök där det kan anordnas t.ex. vedeldad pizza direkt från lerugnen.

Vi har 28 bäddar som är fördelade i 11 rum. Beroende på kursens storlek kan halva huset stängas av så att ni får en så hållen samvaro så möjligt med kurssal i direkt anslutning till matsal.
Vandrarhem

Välkommen till ett genuint boende i Stjärnsund, södra dalarna. Stjärnsund är omgivet av vackra sjöar och tillhörande promenadstråk, och på vintern spolade isar! Bakom huset har du även en anlagd mångfaldsträdgård med visningar som sommartid sker i samband med marknaden.


Som gäst hos oss har du möjlighet att delta i öppna event såsom fridans och yoga. Se kalender för mer information om vad som händer hos oss.Anna Horns Pris 2019

"För sin natur och resursbevarande verksamhet och stödjande av naturens mångfald och en långsiktig hållbar samhällsutveckling"

Kärngård (Utsågs 1986)

"Kärngårdar arbetar för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling med medvetet värn för livets mångfald och rikedom. Grunden var att med ett nätverk av kärngårdar skulle samhällets sårbarhet minska, landets självförsörjningsgrad skulle öka och gammal kunskap om småskalig livsmedelsproduktion skulle bevaras."